Fodergrus hönskycklingar/vaktlar

59,00 kr

Fodergrus till hönskycklingar och vaktlar. Om dina vaktlar/hönskycklingar inte har möjlighet att hitta grus naturligt kan man komplettera med fodergrus. Förpackningen innehåller 1 kg.

I lager

Beskrivning

Fodergrus till  hönskycklingar/vaktlar. Om dina hönskycklingar/vaktlar inte har möjlighet att själva leta grus i rätt storlek kan det vara bra att komplettera med fodergrus. I normalfallet letar både hönskycklingar och vaktlar upp grus i lagom storlek, men om hönsgården har annat underlag eller det är svårt att hitta under vintern kan det vara bra att komplettera med fodergrus eller annat grus. Detta grus har en storlek 1-2mm på kornen som är lämpligt för såväl hönskycklingar som vaktlar.

Vaktlar och kycklingar behöver ha tillgång till grus i rätt storlek (1-2 mm), för att kunna ta till sig näring och ”mala ner” fröer och annan mat. Har de fri tillgång till grus förser de sig själva vid behov. Har du grus i hönsgården naturligt behöver du inte ge dem extra fodergrus. Sand har för små korn för att fungera.

Eftersom små kycklingar endast ska äta startfoder de första veckorna behöver de inte fodergrus då. Startfoder är finfördelat, och därför behövs inte grus. När du börjar introducera andra fröer (ungefär vid 3-4 veckors ålder) som godis eller underhållning (exempelvis några få undatfrö, vete, havre  eller liknande) kan du börja ge fodergrus i begränsad mängd. Kycklingar som är kläckta i äggkläckare har ingen hönsmamma som visar dem vad de ska äta, då kan man behöva ha lite extra koll så att de inte fyller magen med enbart grus. Är man pytteliten utan mamma kan man helt enkelt ta fel på mat och grus, och fylla med grus.

Förpackningen innehåller 1 kg.

Intyg

Ytterligare information

Vikt 1 kg
Dimensioner 20 × 20 × 3 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fodergrus hönskycklingar/vaktlar”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …