Publicerad den

Julklappar till hönsägare

Höns i halm

kycklingÄven om det alltid är roligt att vara hönsägare, är ändå våren och sommaren den tid då man oftast hinner umgås lite mer med sina höns. Våren är också den tid då de flesta planerar för kycklingar, med lite värme i luften och grönt gräs ute är det enklare att få de små att trivas. På våren när hönsen har till gång till gräs och örter är äggen också av bra kvalitet, en tupp med vårkänslor ger också bra befruktningsgrad på äggen. Vi märker att många nu planerar för vårens kycklingar.

Högt på önskelistan hos många höns- och vaktelägare står äggkläckare, det är en uppskattad julklapp! Vi har också ett antal paket med äggkläckare som ger en fin start för kycklingarna. Vi har valt att ha Brinsea och Willab i vårt sortiment, eftersom de är stabila och pålitliga. Vad skiljer då de olika kläckarna?

Äggkläckningsmaskin hönsKläckare utan automatisk vändning
En äggkläckare utan automatisk vändning innebär att du själv vänder äggen två gånger om dagen. Fördelen med dessa kläckare är att det ryms fler ägg i kläckaren i förhållande till sin storlek, de har också ett något lägre pris.

Brinsea Mini II Eco
Paket med Brinsea Mini II Eco
Brinsea Maxi II Eco
Paket med Brinsea maxi II Eco

ÄggkläckareKläckare med automatisk vändning
Äggkläckaren vänder själv äggen, så du behöver inte själv vända dem. Har du svårt att hinna med att vända äggen och passa kläckaren, är det en fördel att kläckaren klarar det själv. Om du ska kläcka vaktelägg i kläckaren behöver du oftast en anpassad äggbricka/äggbackar för att det ska fungera.

Willab äggkläckare
Paket med Willab äggkläckare
Brinsea Maxi II Advance (rea)
Brinsea Ovation 28 EX
Paket med Brinsea Ovation 28 EX
Brinsea Ovation 56 EX
Paket med Brinsea Ovation 56 EX

Tips på hur du får bättre kläck i äggkläckare hittar du här i Annas guide >>

Skyltar till hönshusetSkylt kör försiktigtDu har väl inte missat våra skyltar? Hos oss hittar du ett brett urval av skyltar till hönshuset. Till våren hoppas vi också att hönsen får och kan gå fritt ibland också, en skylt vid vägen hoppas vi får ner hastigheten hos de som passerar! Skyltarna är gjorda för att vara utomhus, och har förborrade hål. Våra skyltar är designade av Bebbe Nilsson och Richard Svensson.

Skylt dvärcochinVåra skyltar hittar du här >>

Bygg ett eget paket!
Hos oss hittar du ett brett sortiment, allt från redägg till grönfoderkorgar. Varför inte överraska med nya fräscha vatten- och foderautomater till hönshuset? Populärast just nu är varianten i 100% återvunnen plast. Har du svårt att välja? Slå en signal så hjälper vi till!

Snabb leverans – vi skickar måndag – fredag. Alla beställningar som är inne kl. 10.00 skickas samma dag.