Publicerad den

En glimt från Brinseas fabrik i England

Brinsea Ltd

Vi utökar vårt sortiment och samarbete med Brinsea. Med en ny utbildning för att kunna reparera och felsöka äggkläckare och automatiska hönsluckor känner vi oss än mer inspirerade att arbeta med produkterna!

Brinseas fabrik finns i idylliska Weston-Super-Mare, en kuststad inte långt från Bristol. Härifrån kommer bland annat rockmusikern Ritchie Blackmore och skådespelaren John Cleese. Tillsammans med övriga deltagare på konferensen blev vi inkvarterade på ”The Royal Hotel”, supercoolt gammalt hotell där vi nästan förväntade oss se John Cleese dyka upp 🙂

Teknisk utbildning
Brinsea har en gedigen kunskap om äggkläckare. Mer än 40 års erfarenhet av att utveckla och optimera äggkläckare har respekt med sig. På företaget finns en bred kunskap, medarbetarna trivs och stannar därmed länge i företaget. Brinsea har idag 60 distributörer runt om i världen.

BrinseaVi fick tillsammans med representanter från Chile och Tjeckien en extra dag för teknisk workshop och genomgång. Att få en tekniker en hel dag är guld värt, dagen var väl planerad så att alla modeller gicks igenom.

Anna har nu äntligen fått möjlighet att gå igenom detaljer i de olika modellerna, konstruktion och hur man enklast byter de detaljer som slits med åren. Vi har fyllt på vårt sortiment med de tillbehör och reservdelar som vi tror efterfrågas. Saknar du något, hör av dig så ser vi vad vi kan göra.

En växande verksamhet
Det är inte bara i Sverige intresset växer för att ha egna höns, vaktlar, ankor och kalkoner. Runt om i världen vill fler och fler ha egna fjäderfä. Brinsea har utökat fabriken och har idag bra kapacitet att producera och leverera sina produkter.

I stort sett alla delar produceras i England. Här monteras också alla produkter. Varje montör signerar sedan produkten. Tittar du på kartongen till din kläckare kommer du att se en personlig signatur.

Biomaster Protection är inbäddat i själva plasten (alla gula delar) vilket förhindrar tillväxten av skadliga bakterier och hjälper till att ge en mer hygienisk miljö för kläckning.

I fabriken är det ordning och reda. Alla delar till de olika modellerna finns tillgängliga vid plocklager nära varje modell.

Vi upplever en god och familjär stämning var vi än kommer. Det är extra roligt att få träffa alla personer som servat oss med importhandlingar, packat perfekta pallar och svarat på alla de frågor vi ställt. Servicenivån är hög, bemötandet personligt 🙂

Hög kvalitet
När vi går runt i fabriken ser vi också olika maskiner som testkörs. Att Brinsea är kända för hög och jämn kvalitet är ingen slump. Man testkör inte bara ett urval av de färdiga maskinerna , utan även olika detaljer som köps in regelbundet.

Genom att testköra med rätt temperatur och fuktighet under ett antal månader kan man säkerställa att de komponenter man köper in håller samma höga kvalitet.

Registrerar du din produkt från Brinsea på www.brinsea.co.uk får du en utökad garanti på tre år. Skulle du behöva utnyttja din garanti hanterar vi den då du köpt produkten från oss.

Vi växer tillsammans med Brinsea
Att få ta del av andras erfarenheter och den kunskap som finns hos Brinsea är en riktig energiboost. Vi kommer att utöka vårt sortiment lite i taget, så att vi får fler produkter som vi hoppas passar den svenska marknaden. För varje produkt vi tar in kommer vi också att fortsätta komplettera med de reservdelar vi bedömer behövs, så att du som kund kan känna dig trygg med att handla från oss.