Publicerad den

Rätt storlek på ryggskydd!

Ryggskydd till höns

Börjar tuppen få vårkänslor? Vi har fyllt på med fler ryggskydd i butiken ! Ett ryggskydd kan hjälpa en höna som är tuppens favorit, om hon blir sliten på ryggen. Alla våra ryggskydd är sydda i återvunna tyger, retro eller köpta på second hand.

Hur hittar man rätt storlek? Du behöver mäta din höna:

När du ska mäta så är det bra om man är två , det kan bli lite flaxigt annars 🙂 Mät från ryggen där vingarna fäster in och längs ryggen ner till gumpen precis ovanför fettkörteln. Det är bra om de kan komma åt fettkörteln. Om hon är väldigt sliten nedanför fettkörteln så välj ett ryggskydd som är lite längre.

Det kan vara bra att kombinera med blåspray som är desinficerande och hjälper till med läkningen. När man har ryggskydd på en höna är det viktigt att titta under det åtminstone varannan dag för att se så att det läker och att det inte blir infekterat i något litet sår som kan finnas.

Om hönan är ute och blir blöt kan det vara bra att ha ett extra ryggskydd som man kan byta till. De har ju lungorna uppe i ryggen så vill man inte att de ska vara blöta och kalla där.

Lite tips på hur man håller en höna:

I filmsnutten hälsokoll höna ser du var fettkörteln sitter: