Kiselströ

259,00 kr

Kiselströ, mot ohyra och förebyggande.

I lager

Beskrivning

Fuktabsorbent för stallmiljö. Fördela ströet över ytorna i hönsens närmiljö. Kiselströet kan med fördel också appliceras på väggar och tak där den fuktabsorberande effekten skapar utmärkta förutsättningar för en bra miljö. Vikt 1 kg

Råvara: Kiselgur 100%
Producent: ECLIPSE BIOFARMAB
Hållbarhet: 60 månader
Dosering: 1 dl kiselströ blandas i 10 liter torv/sand/jord. Kan med fördel även strös över redet.
Ursprung: Skandinavien

Kiselgur fungerar också bra mot ohyra. Det är giftfritt, men bör inte andas in. Behandla därför så att varken du själv eller hönsen andas in dammet i onödan. Kiselgur är en naturprodukt, det är som ett fint mjöl, ett mineralpulver. Det består av små små partiklar, som är vassa för små leddjur, det går helt enkelt hål på exempelvis myror och de torkar ut. Det fungerar på röda hönskvalster, myror, silverfiskar, löss och loppor. Tyvärr är det också skadligt för bin och spindlar, så var varsam med var du använder det även om det är giftfritt och godkänt för ekologisk odling. Det är inte heller farligt för andra husdjur, såsom hund och katt.

I hönshuset fungerar det bra om du använder lite förebyggande. Du kan också blanda med vatten och ”måla” sittpinnens ändar. Det fungerar inte när det är blött, men när det torkat återfår det de egenskaper som förebygger ohyra.

Ytterligare information

Vikt 1,135 kg
Dimensioner 21 × 21 × 16 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Kiselströ”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …